Advies, begeleiding en facilitering van toezichthouders


Een toezichthouder of commissaris loopt in toenemende mate risico. Steeds vaker worden de leden van een RvT of RvC persoonlijk aansprakelijk gesteld voor (bedrijfsmatige) ongeregeldheden in de organisatie. Het afbreukrisico van een toezichthouder is behoorlijk groot, terwijl tegelijkertijd het zicht op de instelling beperkt is. 

Vanuit het perspectief van de bestuurder ziet de organisatie er bovendien heel anders uit dan vanuit het perspectief van de toezichthouder.  Het is belangrijk je dat bij voortduring te realiseren. Een goede relatie tussen bestuurder en toezichthouder is fijn, maar een professionele afstand is cruciaal.

Goed toezicht houden is geen sinecure. Tegelijkertijd is het belangrijk werk. Hoe ga je als toezichthouders om met deze ingewikkeldheden?

Ik begeleid toezichthouders, die hier het gesprek over willen aangaan. Met elkaar of met de bestuurder. Of eerst onderling en later met de Raad van Bestuur. Die begeleiding kan op elke manier die u wenst, van een goed gesprek in de boardroom tot een actieve sessie bij mij op locatie.

Vanuit mijn langjarige bestuurlijke expertise kan ik u meer inzicht bieden in de dilemma's van de bestuurder. Met mijn zeer ruime ervaring als commissaris en sparring partner en coach op boardroom - en toezichthouders-niveau ben ik in staat uw bijeenkomst te faciliteren en gelijktijdig extra waarde toe te voegen.

Een keer een uurtje meedenken of sparren kan natuurlijk ook altijd.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.