Een teamdag of persoonlijke coaching met een helicopterview

U bent lid van de executive board of het MT van een grote organisatie. Daar bent u niet zomaar gekomen. In de voorliggende jaren heeft u een groot aantal leidinggevende posities bekleed. Natuurlijk heeft u in die tijd teams geleid en verandertrajecten geïmplementeerd, vaak met ondersteuning van een externe adviseur. U heeft dus ook alle trends en hypes meegemaakt en meebeleefd. Van simpel vergaderen in een zaaltje, via heidagen met een uitgebreid diner naar een tweedaagse op de Veluwe. Maar daar bleef het niet bij. Abseilen van een eng hoog gebouw (er zijn bestuurders die de Euromast hebben gedaan), kookworkshops, klippertochten op het IJsselmeer (zeeziek!), survival in de Ardennen, alles is bedacht om het u en uw team zo uitdagend mogelijk te maken.
 
Hebben deze activiteiten enig nut voor het bedrijf ? Elkaar helpen en een ervaring delen schept een band. Daar kunt u nog lang plezier van hebben. Het opzoeken van grenzen kan een team verder helpen. Iets anders-dan-anders doen kan maken dat er meer vertrouwen en saamhorigheid ontstaat. Bovendien ontdek je samen metaforen, die te gebruiken zijn in die ingewikkelde veranderopgave of de nieuwe strategische koers.
 
Voor MT's die iets bijzonders willen doen behoort nu ook vliegen in een motorvliegtuig tot de mogelijkheden. Met een ervaren piloot die tevens CEO van een semipublieke instelling is, wordt een vlucht van een uur gemaakt. Daarbij is het mogelijk om ook een poosje zelf te sturen of de eigen organisatie vanuit de lucht te bekijken. De metaforen liggen daarbij natuurlijk voor het oprapen: The sky is the limit, aan het roer staan, helicopterview. Er is na zo'n ervaring genoeg om over na te denken, te delen, over na te praten. Misschien toch eens in de groep gooien. Alleen de discussie over wel-of-niet-doen levert u al waardevolle feedback op over de stand van de samenwerking!
 
Natuurlijk kan deze vlucht ook gekoppeld worden aan een individueel coachtraject.
 
Meer informatie? Neem contact op.

Afbeelding invoegen