Equine Assisted Coaching

Equine assisted coaching betekent coaching met de hulp van paarden. Dat klinkt misschien zweverig maar dat is het zeer zeker niet. De methode is zeer bruikbaar als aanvulling op een regulier coachingstraject of als verdiepende activiteit voor teams.


De coachee voert samen met een paard één of meerdere activiteiten uit. Paard en mens vormen op dat moment feitelijke een kleine kudde. Het paard is een zeer sociaal dier dat onmiddellijk zal willen bepalen hoe zijn nieuwe kuddegenoot in zijn vel zit. Is hij vrolijk, stoer, verdrietig, onzeker, neemt hij de leiding of juist niet? Voor de veiligheid en samenwerking in de kudde is het voor het paard essentieel om de onderlinge verhoudingen te bepalen en daarop te reageren.

Tijdens het uitvoeren van een activiteit met een paard krijgt u zo feedback op gebieden als communicatie, contact maken en leiderschap. Door de reactie van het paard ervaart u heel direct de consequenties van uw handelen. U heeft ruimschoots de gelegenheid tot reflectie en vervolgens kunt u gaan experimenteren met ander gedrag. Wat gebeurt er als de oefening op een andere manier of met een andere intentie wordt uitgevoerd?

Het uitgangspunt is dat een mens de oplossing voor zijn of haar vragen zelf in zich heeft. Als coach geef ik u daarbij soms advies of goede raad, maar ik help u vooral uw eigen weg te vinden.

Deze coachmethode kan zeer breed ingezet worden in individuele coaching, maar ook als teamcoaching. Soms worden meerdere paarden ingezet. De gehanteerde methodiek is NOBCO gecertificeerd en heeft een Europees kwaliteitskeurmerk.
 
Afbeelding invoegen