Voor bestuurders, directeuren en eindverantwoordelijk managers

 
Herkent u dit...? U hebt uw presentatie tot in de puntjes voorbereid maar toch hebt u het gevoel dat u niet helemaal overkomt bij uw mensen. U hebt een messcherpe veranderstrategie bij uw RvT neergelegd, maar zonder dat u het precies kunt benoemen bemerkt u twijfel bij enkele leden. In een spannende directievergadering kost het u moeite om bij uzelf te blijven. U hebt regelmatig het gevoel dat de gedreven manager met de overvolle agenda die u op kantoor bent een hele andere persoon is dan degene die ‘s avonds thuis de krant leest en dat voelt niet goed.

Soms loopt het niet lekker in uw directieteam. Complementariteit brengt kracht, maar ook meningsverschillen. Bij ingrijpende beslissingen kost het u veel energie om consensus te bereiken en u vraagt zich af of het niet allemaal wat soepeler kan. U zit met een professioneel dilemma, maar met wie bespreekt u dat? Uw commissarissen worden erg nerveus als u laat zien dat u het soms ook niet precies weet.

Thuis heeft men onvoldoende beeld van uw werksituatie en collega’s zijn toch ook concurrenten, voor je het weet nemen ze de helft van je klanten mee.

Misschien kan ik iets voor u betekenen. Ik ben een zeer ervaren bestuurder, die het allemaal zelf ook meegemaakt heeft. Hoge pieken, diepe dalen, successen en teleurstellingen. Na jarenlang zelf aan het roer gestaan te hebben, vind ik het inspirerend en boeiend om anderen te helpen hun dilemma's op te lossen.

Ik ben Europees gecertificeerd en geaccrediteerd coach en ik werk net een beetje anders dan al die adviseurs en coaches die u eerder hebt gesproken. Ik luister en ga met u in gesprek op een manier die u helpt uw eigen oplossingen te vinden, die passen bij de manier waarop u werkt en in het leven staat. Daarbij help ik u om alle vormen van non-verbale communicatie waarover een mens beschikt in te zetten. Immers, slechts een deel van onze boodschap wordt verbaal overgebracht.

Soms zet ik hierbij paarden in. Zij kunnen als geen ander duidelijk maken wat er aan de hand is en helpen experimenteren met werkbare oplossingen. Teams die een dagje tussen de paarden doorbrengen komen met opvallende resultaten terug in de organisatie.

Als mediator faciliteer ik bij het oplossen van conflicten binnen uw organisatie of met externe partijen.