Reflectie en loopbaanoriŽntatie voor bestuurders en managers

Elke bestuurder of manager is aan zijn baan begonnen met een droom. De organisatie waar u leiding aan geeft, dient een maatschappelijk belang en daar loopt u warm voor. De realiteit is echter dat u niet de hoofdrolspeler bent in "Kuifje redt de Wereld". U besteedt uw dagen aan financiële perikelen, ellenlange vergaderingen en het doorwerken van dikke pakken papier. Het primaire proces van de organisatie en daarmee uw droom, verdwijnt in uw werkdag op deze manier vaak erg naar de achtergrond.  

Van de dagelijkse werkzaamheden als het ontwikkelen van een strategie, het vaststellen van jaarplannen of overleg met stakeholders merken de mensen in uw bedrijf weinig. De afstand tot de werkvloer is meestal groot. Als alles intern goed gaat bent u eigenlijk niet nodig, dus u wordt in de organisatie vooral geconfronteerd met zaken die (flink) uit de hand gelopen zijn. Vaak maakt u lange dagen en de avonden en weekenden zijn ook niet heilig. Het thuisfront ziet u ineens een stuk minder en ook hier kan de verantwoordelijkheid en spanning zijn tol eisen. 

Natuurlijk staat hier wat tegenover! In deze functie heeft u de kans om voor uw doelgroep echt het verschil te maken. U werkt aan een relevant thema en u ontmoet interessante mensen. U heeft de mogelijkheid oplossingen te bieden voor vraagstukken die u aan het hart gaan.

Toch zou iedere bestuurder periodiek de tijd moeten nemen om een eerlijk gesprek met zichzelf te voeren over wat hij zelf eigenlijk denkt en voelt. Brengt deze functie wat ik ervan verwachtte? Ben ik nog net zo gemotiveerd als dat ik was? Heb ik de offers (in bijvoorbeeld tijd) er nog voor over? Is de balans tussen werk en privé zoals ik hem wil hebben? Passen deze organisatie en ik (met mijn wensen en ideeën) nog steeds goed bij elkaar? En dan…? Zolang u alles volmondig met ja kunt beantwoorden, is er niets aan de hand. Als het antwoord een aantal keren "nee” is, dan is de volgende logische vraag of u deze baan nog wel moet willen. Als dat niet zo is, dan is dat geen schande. Een weloverwogen besluit om weg te gaan kan voor iedereen goed zijn.

Ik kan u helpen met dit gesprek. Ik luister en stel vragen, misschien af en toe ook wel van het soort waar u eigenlijk niet over na wilt denken of waar u (nog) geen antwoord op heeft. Mocht u besluiten, dat u zich wilt oriënteren op een volgende stap, dan help ik u helder te krijgen wat u echt wilt. Zodra u het gevoel hebt dat u er klaar voor bent, schakel ik mijn netwerk in. Ik heb persoonlijk contact met een groot aantal meer en minder bekende headhunters. Ik breng u in contact met de voor u geschikte personen en zorg voor een warme overdracht.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Afbeelding invoegen